SUP testande och Sjösandsländespaning

Admin

Tog en kvällstur för att spana in om det var någon kvällsaktivitet ibland mina vänner sjösandsländorna. Skulle även passa på att testa lite kameravinklar för en test av en SUP bräda för fiske.

Det blåste hårdare än väntat på vägen tvärs över sjön. Jag ankrar upp och spanar åt alla håll för att se om det är några öringar som frossar på sländorna. Jag ser tärnorna patrullera och plocka sländor så jag vet att det finns öringgodis på sjön.

I ögonvrån ser jag ett, två och tre vak i samma vik. Jag paddlar in i viken och  börjar metodiskt fiska av åt alla håll i viken. Gör ett uselt kast och får flugtafsen att lägga sig i en stor hög drar några snabba drag i fluglinan och samma sekund som jag sträcker linan och flugan rör sig kommer det blixtrande snabba hugget.

Jag lyfter spöet och känner gunget, bara sekunden senare går en grann öring rakt upp i luften och i slowmotion ser jag flugan släppa och spöet räta på sig. Jag missar fisken men är ändå lycklig inombords. Året första sjösandslände öring är ett faktum. Nu kommer det ett par underbara veckor.

Vinden har mojnat när jag kom över på andra sidan sjön och det blir en makalöst härlig kväll. Jag har inge fler öringar som visar intresse men ser en hel del vak.  Nu är det äntligen igång!

 

Related Article

Föreläsningar och Kurser

Kajakfiskekurs Helda

Kursinnehåll
Teori
Introduktion 30 minuter
Kajaker och …

  • Admin
  • 0
  • 1
Blogg

Kajakartiklar

Valborgsmässoafton är releasedatum för kajakfiskemagasinen Kajakfiskemagasinet …

  • Admin
  • 0
  • 0